Problem att läsa från Facebook?

Flera läsare upplever problem med att de måste logga in varje gång de klickar på en länk till vår sajt via Facebook. Så här kringgår du problemet.

31 juli 2018 15:04

Facebook-appen har en inbyggd webbläsare som den automatiskt öppnar när du klickar på en länk. Webbläsaren lagrar inte dina användaruppgifter vilket gör att du måste logga in på nytt vid varje besök på vår sajt. För att kringgå detta går det att ställa in Facebook-appen så att länkar öppnas i mobiltelefonens standardwebbläsare i stället.

Android
Öppna Facebook-appen. Välj Inställningar (de tre linjerna på rad upp i högra hörnet) – klicka sedan på fliken "Inställningar och sekretess", välj alternativet "Inställningar" – scrolla ner och välj "Media och kontakter" – bocka i valet "länkar öppnas externt".

När du gjort detta ska Facebookappen öppna den webbläsare du har som standard eller vår app – istället för sin egen webbläsare – och du ska inte behöva logga in igen.

Iphone/Ipad
Iphone/Ipad-versionen av Facebook låter dig inte ställa in att en annan webbläsare öppnas automatiskt. Det finns dock ett enkelt sätt att komma vidare till din standardwebbläsare.

När du klickat på en länk till någon av våra artiklar i Facebook-appen öppnas den i den inbyggda webbläsaren. Titta längst upp till höger och välj den blå ikonen med de tre små prickarna på. På menyn som kommer upp, välj "öppna i Safari". Det kan också stå "öppna i Chrome" eller liknande, beroende på vilka webbläsare du har installerade.

Om du trots detta ombeds att logga in – gör följande:
1. Kontrollera att du har ett digitalt konto hos oss med en aktiv prenumeration kopplad till det kontot. Läs mer om hur du gör här.

2. Kontrollera att du skrivit in rätt användarnamn och lösenord. Om du glömt något av detta – kontakta kundtjänst. Du hittar kontaktuppgifter under kundservice längst upp på sidan.

3. Gör en felanmälan till oss här.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!