Han blev hjälte vid husvagnsbranden

Strax för halv tio på fredagskvällen fick räddningstjänsten inne på Bråvalla festivalen ett larm. En husvagn stod i lågor. Men den som kom först var Göran Janbring, en bärgare som råkade befinna sig i närheten.

30 juni 2017 23:27

Göran Janbring var inte i tjänst när han kom körande inne på Bråvalla festivalens södra parkering. Han var där och väntade på sin sambo som var inne på området och kollade när Håkan Hellström spelade. Som tur var satt han ändå i sin bärgningsbil.

– Jag svängde runt hörnet där uppe på parkeringen och såg svart rök och det betyder att plast brinner, berättar Göran Janbring.

Han satte direkt kurs mot branden och kom först dit, med en polismotorcykel i hälarna. Det brann redan kraftigt i husvagnen som var belägen mellan två små lastbilar. Framför den stod en personbil parkerad på tvären.

– Min första tanke var ju att det fanns människor kvar i husvagnen, säger Göran.

Som tur är var det ingen inne i bilen, enligt räddningstjänsten har ingen kommit till skada vid branden.

Görgen Janbring satte igång direkt. Först flyttade han personbilen fem-sex meter. Sedan var det dags för husvagnen, som då brann rejält.

– När jag sprang fram för att sätta på vajern var det nästan för varmt, det brann ut genom husvagnens fönster.

Han drog snabbt ut husvagnen från dess position mellan de små lastbilarna och lossade på vajern. Då kom räddningstjänsten fram, som visade stor tacksamhet efter Görans snabba agerande.

– Jag fick en klapp på axeln, säger en ödmjuk Göran.

– Jag gjorde bara det som alla andra skulle ha gjort.

Trots Görans snabba agerande blev de närliggande lastbilarna sotade på sidorna och brandkåren sprutade vatten även över dem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa