De tre förstnämnda genomförde en kortege genom staden, och visade upp tre sidor av motorintresset.
Törnros MC stod för motorcyklarna, en och annan kände nog lite nostalgi när American Car Club rullade fram i sina amerikanska raggaråk, Rabiat Motor representerade dagens bilburna ungdom.
På torget fanns till exempel Robert Dahl på plats med sin Saab. En bil som för ett otränat öga kunde se vanlig ut jämfört med de amerikanska bilarna. Inget kunde vara mer fel.
Utlagda speglar på marken visade att när Robert stylat bilen har det inte varit något hafsigt utanpåverk. Varje detalj på bilen har, eller ska gås igenom, även om den hör till underredet.
Bilen är en Saab 900 Talladega, men den har fått låna detaljer från den nyare Saab 9-3. Till det kommer bilstyling attribut som nya kofångare, sidokjolar och 19 tums hjul.

Fast det mest imponerande för en utomstående är nog mängden arbete som Robert lagt ner. Han uppskattar själv att han jobbat 20 timmar i veckan med bilen under vinterhalvåret.
Med tanke på hur blankpolerad inte bara utsidan, utan också motorn är undrar man om han törs köra med bilen.
- Jo, jag kör mycket, men inte på grusvägar eller när det regnar. Under vintern står bilen avställd.
Är det en härlig känsla när våren kommer och du kan börja köra med bilen?
- Jo, allra helst efter att bilen besiktigats. Jag har inte gjort något som är otillåtet, men i och med att man gjort mycket arbete själv veta man inte vad de ska säga om bilen.
Bilbesiktningen gav grönt ljus i vår, och Robert Dahls arbete har lönat sig på fler sätt. Två pokaler, varav den ena från den stora motorträffen i Emmaboda häromveckan, vittnar om att många motorintresserade imponerats av hans arbete i garaget under vinterhalvåret.