Patient dog efter motorhaveri

En ambulans på väg från Västervik till Kalmar i onsdags fick motorhaveri och fick invänta en ny ambulans. Den svårt sjuke patienten avled efter uppehållet.

5 september 2014 08:58

– Dödsfallet har inte alls med ambulanstransporten att göra, försäkrar Matti Pajaujis i Kalmar, ansvarig för ambulansverksamheten vid Kalmar läns landsting.

– Det var en mycket kort fördröjning av transporten på grund av motorhaveriet. Det var nära Kalmar och en ny ambulans kom snabbt.

Motorhaveriet inträffade vid Rockneby, två mil norr om Kalmar. Enligt uppgifter till Västerviks-Tidningen blev väntetiden 15 minuter innan ersättningsambulansen från Kalmar anlände.

Haveriet beror på att ett svänghjul kom i obalans och slog sönder en vevaxel. Nu står ambulansen på verkstad i väntan på reparation.

Två ambulanser finns i Västervik och en i Gamleby. Den som nu är stationerad i Gamleby är en Volvo av årsmodell 2005 och så sliten att den måste bytas ut så snart som möjligt.

– Redan nästa vecka ska det komma en ny ambulansbil till Gamleby, säger Björn Olsson som är fordonsansvarig för ambulansbilarna i landstinget.

– Den nya ambulansen blir en tillfällig bil av 2011 års modell. Nästa år får Gamleby en helt ny bil, men vi kan inte vänta med bytet tills den nya bilen kan levereras.

Läs mer i lördagens tidning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!