Länsborna söker gärna efter tårtor

Google är ett av världens mäktigaste bolag och deras sökfunktion är den mesta använda. I Sverige görs över 90 procent av sökningarna på nätet med Google. VT har kollat vad vi i Kalmar län söker på.

18 oktober 2011 09:14

Solklart är att länsborna vill veta mer om Kalmar, och likadant ser det ut i grannlänen. Kronobergarna googlar på Växjö och invånarna i Jönköpings län söker på just Jönköping.

På Google Trender kan man också se vilka sökningar som ökar inom vissa området. Om man grottar ner sig i ämnesområdet "mat och dryck" ser man att vi i Kalmar län har börjat intressera oss för tårtor, medan de i Stockholm är på jakt efter lchf-mat (en lågkalorikost) när de är ute på nätet.

Inom kategoris hälsa letar vi efter bilder på nyfödda barn, medan skåningarna vill veta vart närmsta apotek ligger.

Förra året var Justin Bieber den mest googlade personen i världen, följd av lady Gaga.

Google trends kan användas till att se just trender eller skeenden. Förra året upptäckte man att man kunde se via Google-statistiken var nästa influensautbrott skulle ske, eftersom man kunde läsa av folks sökningar på nätet.

Googlesökningarna speglar också det som händer i samhället. När beskedet kom att pianisten Roger Williams hade avlidit, blev han i samma stund helgens mest googlade namn.

Mest sökta i länet:

1. Kalmar

2. Facebook

3. Youtube

4. Google

5. Blocket

6. TV

7. Oskarshamn

8. You

9. Aftonbladet

10. Hitta.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!