Kommunen slår på stort vid återinvigningen

Nu tar kommunen ordentlig fart för att stötta mässan Allt för Rimforsa. I år kommer evenemanget också bli större i och med att det sammanfaller med återinvigningen av Skedevid kanal.

11 mars 2020 08:00

– Vi i kommunen är måna om att lyfta de här sakerna, för vi ser besöksnäringen som en framtida näringsgren som kommer att växa till framåt, säger Christer Segerstéen (M), oppositionsråd.

Kommunen fick kritik för att de inte syntes tillräckligt när förra årets Leva och bo i Rimforsa-mässa arrangerades. I år har de i stället tänkt vara på plats för att bemöta frågor.

 

Kommunstyrelsens presidium kommer att närvara den 16 maj då mässan arrangeras. Mässan har i år bytt namn till Allt för Rimforsa. Dessutom kommer det samma dag att bli återinvigning för Skedevid kanal.

– Vi har satsat på att finnas med i hela arbetet och vi tycker att det är viktigt att synas kring de här frågorna, säger Lars Karlsson (L), kommunalråd.

Just nu pågår även EU-projektet Lakesperience som är tänkt att utveckla turismen från utlandet längs med Kinda kanal. Detta genom att ha flera näringsidkare som samarbetar för att dra nytta av varandra för att stärka besöksnäringen.

 

Skedevid kanal är en egen kanal som sticker av från Kinda kanal och slutar i sjön Ämmern. Kanalen har varit stängd sedan september då arbetet med att bland annat bredda kanalen har pågått.

Flera företag som är en del av Lakesperience-projektet kommer också att vara på plats vid festivalen.

– Vi ser mycket fram emot detta och hoppas att det blir ett lyckat evenemang, säger Anna-Louise Södersten, turismansvarig i Kinda kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!