Hon är ny chef för kyrkor och griftegårdar

Efter 14 år som griftegårds- och fastighetschef slutade Per Johansson i juni för en liknande tjänst i Åkebo pastorat. Ny på hans post är Rimforsabördige Anna Rambin.

25 augusti 2019 09:00

– Jag började tjänsten den 3 juni och gick parallellt ihop med Per under några veckor, säger Anna Rambin som är född och uppväxt i Rimforsa.

Efter att Anna slutat nian på Värgårdsskolan i Kisa väntade två års gymnasiestudier på Katedralskolan i Linköping med inriktning på distribution och kontor.

– Gymnasiet slutade jag 1988 och efter det var det olika jobb, bland annat på ett tryckeri och i sportaffär. År 2000 gick jag en ettårig trädgårdsutbildning i Norrköping och därefter fick jag jobb på Vårdsnäs stiftsgård som följdes av jobb på Vårdsnäs kyrkogård, säger Anan Rambin.

År 2011 sökte Anna och fick jobbet som vaktmästare på arbetsförmedlingen i Linköping och även på af-kontoren i Kisa och Åtvidaberg.

– Jag var även teknikansvarig på af-kontoren under samma tid. Under ett år jobbade jag halvtid på Kinda begravningsbyrå, säger Anna Rambin.

I mars i år kom stora smällen för personalen på arbetsförmedlingarna runt om i landet, tusentals sades upp.

– Jag skulle få behålla min tjänst, men var då tvungen att flytta till Stockholm, det skulle inte fungera, jag sa upp mig och sökte och fick tjänsten som griftegårds- och fastighetschef för Kinda pastorat, säger Anna Rambin.

Nu basar Anna över kyrkvaktmästarna i Kisa, Västra Eneby, Horn, Hycklinge och Tidersrums församlingar, vilka ingår i Kinda pastorat.

– Jag jobbar även med samma saker för Vårdsnäs pastorat mellan 10 och 20 timmar i månaden, säger Anna Rambin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell