Inne på Hugo Hårteam, som den heter idag, är det fullt med folk. Det är vänner och kunder till Ragna Westling, ägare, och Camilla Didriksson, som har jobbat på salongen i 28 år. Det bjuds på snittar, bubbel, tårta och kaffe.

– Vi har varit här i hundra år. Samma ställe, samma familj och samma telefonnummer, säger Ragna Westling.

På 90-talet tog hon över salongen. Idag driver hon den samtidigt som hon jobbar för landstinget med att göra peruker till sjuka personer.

Artikelbild

| Camilla Didriksson och Ragna Westling konstaterar att 80-talet var salongens guldålder.

Under generationsskiftena har salongen förändrats, men namnet Hugo har alltid funnits kvar. Ragna Westlings mamma tog över salongen efter sin pappa och gav den namnet Hugo Salong och Klippotek.

– Det var mörkt här inne när morfar hade den. Mahogny och marmor, säger Ragna Westling.

En trogen kund är Gunborg Johansson. Hon är född 1923 och i början på 50-talet började hon besöka salongen. På 100-årsjubileet fick hon titeln Hederskund.

– På den tiden gick man in på Fiskargatan. Det var herrfrisering där vi sitter idag. Det kommer jag så väl ihåg, att det var dam- och herrfrisering, säger Gunborg Johansson.

Artikelbild

| På salongen är page eller en bob den mest tidlösa frisyren, enligt Camilla Didriksson.

Hon och de andra gästerna är förundrade över att salongen firar 100 år. Att en och samma familj har ägt den och fortsatt med yrket under ett sekel är dagens samtalsämne inne på Hugo Hårteam.

– Läget är ju så bra. Jag tror det är salong här om ytterligare 100 år, eller hur, frågar Ragna Westling kollegan Camilla Didriksson.