Juholt river inte upp pensionsreform

Socialdemokraternas nye partiledare Håkan Juholt förtydligar sig om pensionsöverenskommelsen som S har med de fyra borgerliga partierna.

28 mars 2011 14:41
-Vi är inte i närheten av att överväga att riva upp pensionsreformen, sade Juholt på en träff med banarbetare i LO-facket Seko och underströk att den måste ha stöd över blockgränserna.

I sitt tal på partikongressen sade Juholt att systemet måste ses över och att det kunde bli en stridsfråga i valet 2014.

För Håkan Juholt var besöket på årsmötet i Seko:s banklubb i Stockholm på sätt och vis det första besöket i verkligheten, utanför partikongressens hyllningar och skyddande skal, efter det att han i fredags valdes att efterträda Mona Sahlin som S-ledare.

-Första mötet med verkligheten började redan 07.00 i morse. Det har varit många enskilda möten i dag, samtal med personer. Jag håller nu på att plocka ihop det lag som jag vill jobba tillsammans med, sade Juholt till journalister efteråt.
-Jag har fått några ja, jag har fått några som vill tänka, men inget nej, och det är jag glad för, sade han.

När Juholt svarade på frågor från Seko-medlemmarna sade han att han i "mycket nära närtid" ska utse en ekonomisk-politisk talesperson och partiet ska göra en bred översyn av skattesystemet. Målet är, enligt Juholt, att ha ett skattesystem där skatterna bidrar till välfärd, tillväxt och investeringar. Skatter och subventioner som inte gör det måste ifrågasättas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!