Övergiven pojke inte övergiven

Pojken som uppgavs ha blivit dumpad av sin far efter en innebandymatch blev inte alls övergiven.

18 januari 2012 11:51

Åklagaren Lena Jansson har nu lagt ned förundersökningen om den förment övergivna pojken i Uppsala som väckte stort uppmärksamhet för någon vecka sedan. Brottsrubriceringen var ofredande.

Åklagarens motivering till att lägga ned utredningen är att det inte längre finns anledning att anta att ett brott under allmänt åtal begåtts.

Enligt polisens utredning har pojken inte övergivits av sin pappa vid Fyrishov, även om den Uppsalatränare som larmade om händelsen har uppfattat det så. Pappan fanns i närheten och åkte hem tillsammans med sin son.

Pojken hade deltagit i en innebandymatch på Fyrishov och blev ledsen och arg när hans lag var på väg att förlora. Under pågående match lämnade han planen och sprang i väg i bara matchkläderna. Pappan letade upp honom och uppmanade pojken att klä på sig för att åka hem. Pojken vägrade och pappan sade att han skulle åka hem själv och gick till bilen medan pojken sprang i väg åt ett annat håll.

Pappan har uppgett att han aldrig hade för avsikt att lämna pojken utan bara ville att han skulle lugna sig.

Pojken visste inte var hans pappa parkerat bilen men trodde att pappan skulle komma och hämta upp honom. När denne dröjde blev han ledsen och trodde att han blivit frånåkt.

Det var i det läget som den tränare som larmade om historien träffade på pojken. Så småningom återförenades pojken med sin pappa och åkte sedan med honom hem.

De uppgifter om förväxling mellan två olika pojkar som förekommit har undersökts av polisen. Det bedöms som uteslutet att en förväxling har skett.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!