AIK-supportrar omhändertagna

Polisen i Göteborg omhändertog elva AIK-supportrar efter första halvleken i matchen mellan IFK Göteborg och AIK i kväll. Dessa befann sig utanför arenan.

1 januari 2000 00:00

Vilka omständigheterna var kunde polisens presstalesman inte svara på.

-Men i sådana fall brukar det handla om stök, att man inte svarar på tilltal och så vidare, säger Ulla Brehm.

Tidigare under första halvlek hade närmare 70 AIK:are lämnat läktaren för att, enligt vad de sade till poliserna på plats, gå ut och dricka lite öl.

Natten före matchen på Gamla Ullevi utbröt ett stort supporterbråk mitt i Göteborg.

Domaren kunde i kväll blåsa i gång matchen utan att det hela hade föregåtts av några större bråk.

AIK-fans och IFK-supportrar hade laddat upp på olika ställen, och när de började tåga iväg mot arenan såg polisen till att de hölls åtskilda även då.

-Vi har haft grupper av poliser som följt de olika lagens tåg mot Gamla Ullevi. Från fönstret här i stabsrummet har jag kunnat se att det har kastats en del flaskor mot poliser, men jag har inte fått någon uppgift om att någon skulle ha gripits för det, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i Göteborg, till TT.

Annat var det natten till i dag. Då drabbade 225 supportrar samman inne i centrala Göteborg, allt medan en förfärad allmänhet tittade på. En person skadades, två greps och sju omhändertogs enligt polislagen. Att det inte blev ännu värre är polisspaningens förtjänst.

-Vi var förberedda, säger Björ Blixter, också han presstalesman vid Göteborgspolisen.

De som slogs var inga smågrabbar.

-Det fanns de som fyllt 40 år, säger Björ Blixter.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT