Malmös muslimer bjöd in till fest

Ramadan är slut - nu är det fest! Solen lyste ikapp med de hundratals Malmöbor som besökte årets Eidfestival i Malmös Folkets Park under lördagen. Det bjöds på allt från hennamålning och musik till mat, cirkus och spontandans.(TT)

18 juli 2015 17:10

Ramadan är slut - nu är det fest! Solen lyste ikapp med de hundratals Malmöbor som besökte årets Eidfestival i Malmös Folkets Park under lördagen. Det bjöds på allt från hennamålning och musik till mat, cirkus och spontandans.

Roligt med en festival för muslimer, tyckte tioåriga Ayaan Abdullahi Bashir, som liksom många andra barn passade på att besöka Räddningstjänsten för att prova på att vara brandman och spruta vatten.

Festivalen hålls för fjärde året i rad och riktar sig till hela Malmö, berättar festivalgeneral Andreas Hasslert från Ibn Rushd Studieförbund.

Vi lever i ett mångkulturellt samhälle, och vi måste ha arenor där vi kan träffas. Det här är vårt sätt att bjuda in till stor folkfest. Festivalen är fylld med människor, både muslimer och icke-muslimer. Alla länder är här, alla är välkomna.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!