"Så glad och tacksam för all hjälp vi fick"

Femårige Abbas ville bada mer, så han stoppade fingrarna i badkarets avlopp för att hindra vattnet från att åka ut – och fastnade. "Det gick på ett ögonblick", säger hans mamma Farsona.

22 augusti 2019 18:00

Det är dagen efter den dramatiska händelsen, som vände upp och ner på hela familjen Hajdaris vardag.

Abbas älskar att bada och hade suttit i badkaret en lång stund när Farsona tyckte det var dags att gå upp. Så hon drog ur proppen och gick för att hämta en handduk.

Hon hann aldrig reagera på vad som hände, att sonen Abbas försökte hejda vattnet från att rinna ur badkaret.

– När mamma kom tillbaka hade Abbas kört ner fingrarna i avloppet och satt fast, förklarar storebror Jaffar. Han blev förstås rädd och ledsen.

– Jag blev också rädd och jättestressad när jag inte kunde få loss honom, tillägger Farsona.

Det blev ett ordentligt pådrag, med sjuksköterskor som kom för att försöka hjälpa till. Men ingen lösning gick att finna, Abbas satt fast och nu hade hans fingrar börjat svullna upp.

Så räddningstjänsten larmades, som kopplade loss avloppsröret och skruvade loss bottenventilen. Med den kvar kring fingrarna skickades han med ambulans till Västerviks sjukhus där man klippte upp metallen och lyckligtvis kunde konstatera att ingenting var brutet.

– Jag är så glad och tacksam för all hjälp vi fick, säger Farsona.

Hur mår Abbas i dag?

– Bra, men han vill inte bada utan vill gärna vara med sin mamma hela tiden, säger Jaffar.

– Jag mår bra, säger Abbas och visar en dans på vardagsrumsgolvet. Ett bevis så bra som något på att femåringen är pigg och inte tycks ha tagit någon skada av onsdagens dramatiska händelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Charlotte Madestam

Ämnen du kan följa