Ett mandat upp för SD i Hultsfred

I valet har SD i Hultsfred förlorat sin vågmästarroll.

10 september 2018 18:16

John Hoffbrink, som är ordförande för Sverigedemokraterna i Hultsfred är i stort sett nöjd med det kommunala valresultatet för sitt parti. Ytterligare ett mandat blev resultatet här.

– Det gick bra, men det kunde ha gått bättre, konstaterar han nyktert.

I grannkommunen Oskarshamn har det gått bättre, men han anser att valrörelsen har varit hyfsat bra och att han och hans partikamrater har jobbat målmedvetet och strukturerat. Han tror att hultsfredsborna är ganska så konservativa när det gäller val. Man röstar som man är van vid, men påpekar också, att Centerpartiet har vunnit stort.

Nattens valvaka blev spännande, intensiv och lång och det var först långt fram på småtimmarna som han kunde stänga dörren om sig hemma och pusta ut.

– Jag ringde Lars Rosander och grattade honom till segern, innan jag kröp i säng, säger han.

John Hoffbrink är idag mycket kritisk till hanteringen av valsedlarna på själva valdagen. Han och andra i partiet upplevde att det var en ganska stor oreda i vallokaler på flera håll i Hultsfred. Valsedlar låg utspridda utanför lokalerna och det var svårt för dem som röstade att få tag i de sedlar man ville ha. Han menar att det har varit bättre ordning och reda vid tidigare val, men hoppas och tror att detta var en engångsföreteelse.

John Hoffbrink tycker att det rikstäckande resultatet för Sverigedemokraterna är väldigt glädjande. Hans parti är ett av de största i landet och det blir nu spännande att se hur det kommer att kunna påverka rikspolitiken med sin vågmästarroll de kommande fyra åren.

Så här röstade respektive valdistrikt på SD:

Ekeberg 10,9 procent

Hultsfred N 9,9

Hultsfred S 11,0

Järeda 15,0

Lönneberga 17,4

Målilla 16,1

Mörlunda 14,2

Vena 10,7

Virserum 10,9

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Brita Freudenthal

Ämnen du kan följa