För tredje året i rad arrangerar Totebo IF "Hoppborgen" för barn i H-T hallen i Totebo. Hela sporthallen är full med rutschbanor, hoppborgar och andra lekredskap för barn i alla åldrar. Det årligt återkommande arrangemanget lockade cirka1200 personer, både barn och vuxna från Totebo och omkringliggande orter.

Inom en veckas tid så lockar två stora arrangemang flera tusen personer till Totebo. I helgen genomfördes  den s.k. ”Hoppborgen”. Den 1 maj är det kosläpp på Totebo gård (se annan artikel).

För Totebo IF är det ett stort arrangemang med ett 60-tal personer som hjälper till på ett eller annat sätt. Detta är ytterligare ett sätt att marknadsföra Totebo, en liten ort som vill visa upp sig för allmänheten.

Artikelbild

| Hans Källgren

Frivilliga jobbar med att hjälpa till vid olika lekredskap, vid servering, inträde, med att grilla korv och hamburgare.

– Det är stort för vårt samhälle att så många frivilliga ställer upp och jobbar ideellt, det stärker sammanhållningen i byn, säger Mattias Västerlund som är ”arrangörsgeneral”.

Att barnen trivs och har kul märks tydligt på ljudnivån i hallen och på vilken fart de har för att hinna med så mycket som möjligt. Föräldrar, mor- och farföräldrar deltar i lekarna, hoppar och åker rutschbanor tillsammans med barnen, eller så kopplar man av med fika medan barnen sysselsätter sig själva.

Elin Melstedt 8 år från Totebo har deltagit alla tre åren som Totebo IF arrangerat detta evenemang och trivs med alla barn och mängden lekredskap.

Artikelbild

| Hans Källgren

– Jag tycker det är jättekul med alla lekredskap och ser fram mot fler sådana här arrangemang för barn, säger Elin. 

Årets arrangemang sponsras av flera lokala företag och organisationer. En sponsrad buss gick från Västervik via Gunnebo och Ankarsrum med barn och föräldrar till H-T hallen.