Sent på söndagseftermiddagen möttes SK Lojal och Hjorted/Totebo på konstgräset i Vimmerby. Matchen var en ren gruppfinal om vilket lag som skulle gå vidare i  Smålandscupen, eller Toyota Cup som den kallas. Inför matchen hade båda lagen två segrar vardera. För H/T räckte det, i kraft av bättre målskillnad, med oavgjort för att vinna gruppen. 
H/T gick ändå ut och visade att man ville vinna matchen. Under den första halvtimmen satte man en hård press mot Lojalmålet och skapade flera målchanser. En av chanserna resulterade i mål, när Nicklas Helgesson volleysköt 1-0 på en retur. H/T drabbades sedan av tre tidiga skador vilket gjorde att man fick organisera om laget. Detta gjorde att Lojal fick litet mera att säga till om i slutet av halvleken.

Andra halvlek var spelmässigt jämnare. men det var H/T som svarade för målen. 2-0 gjorde Tom Nilsson i 62 min efter en soloraid. När sedan David Israel, efter ett mönsteranfall, några minuter senare ökade på till 3-0. Ja, då var matchen över även om Lojal fick en dubbelchans ensamma med Robert Hagelin i slutminuterna. Men då visade Hagelin vilken tillgång han blir för H/T i år och räddade.

I ett mycket bra H/T glänste Adrian Ottosson, Tom Nilsson och Fredrik Lindström litet extra. Lojal hade ett par duktiga tekniska lirare i Armend Mahmutaj och Jetmir Shehi.

Artikelbild

| Conny Holmberg

H/T går nu vidare till nästa kvalomgång där man får möta HM IS i ett enkelmöte. Den matchen ska vara spelad senast 10 april och H/T har fördelen av att få spela den på hemmaplan.