Utspringet: "Nu blir det fest!"

Gamlebygymnasiets studenter rusade ut till glada toner under torsdagen. Nu väntar framtiden, och jobb för de allra flesta.

13 juni 2019 18:30

Det var runt 40- elever som tog studenten från Gamlebygymnasiet under torsdagen. Det gjorde de i fint väder, trots att morgonen lovat annat. Redan någon halvtimme innan själva utspringet samlades släkt och vänner framför huvudbyggnaden, överallt leenden, överallt kameror och mobiltelefoner.

Bakom kulisserna var stämningen hög. Vi smet in och fick en pratstund med flera blivande studenter. Lite nervösa var flera, men alla verkade laddade. "Skitkul!" får nog sägas vara det mest vanligt förekommande omdömet om dagen.

Lite vemod bjöd istället rektor Sofie Alvarsson på.

– Det känns vemodigt, sorgligt och väldigt härligt. Det har varit en ynnest att få vara med de här duktiga eleverna i deras utveckling, berättade hon.

Och så gick startskottet för de klasser som sprang ut. Konfetti, glada låtar och hög ljudnivå blev det när väntande fick ta emot.

Emil Rydberg och Lucas Björnholm har båda gått Entreprenad. De ska fira ordentligt idag.

– Men på måndag blir det jobb! Det är bara köra på, jag har fått fast jobb på NCC, berättar Lucas.

– Jag börjar på Kanonaden i Västervik på måndag, säger Emil.

Lite senare var det Linn Svala och hennes klass tur att springa ut. Hon börjar också jobba på måndag.

– Det här känns prima ballerina. Nu blir det fest och så kör jag igång att jobba på Jami Hundsport på tisdag, säger hon.

Och så klättrar de alla upp på flaken, tre ekipage med väldiga traktorer, det finns tillgång till sådana så klart, rullade iväg genom Gamleby och vidare mot resten av livet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson