Som vi tidigare berättat, har ägarbytet medfört en del förändringar.

En av de mest påtagliga är att lokalerna har fått en lite annan planlösning, renoverats och kompletterats med en ny uteservering ut mot gatan. Luckorna på framsidan har satts för och i stället får kunderna gå in genom en dörr, vilket inledningsvis har skapat en del förvirring, men det är för att det ska gå lättare att jobba själv i verksamheten.

Än så länge är det bara Tuula och en anställd som jobbar där, men till sommaren kommer hon att behöva fler anställda, gärna med kassavana.

Artikelbild

| Tuula Järvinen är ny innehavare till 35:ans Kiosk & Gatukök i Överum.

– Det kommer att bli ganska mycket jobb här i sommar, tror Tuula Järvinen.

Läget precis intill genomfartsvägen gör att det är många som passerar där varje dag, inte minst Linköpingsbor som ska ner till sina fritidshus i Loftahammar.

För den hungriga finns flera alternativ, liksom för den fikasugne.

Däremot har Tuula slutat med traditionella kioskvaror som cigaretter och tidningar. Spel har hon inte heller, och inte särskilt mycket godis.

Artikelbild

| Öppen igen - 35:ans Kiosk & Gatukök i Överum.

I stället har hon satsat mer på matgäster. För finländska kunder har hon ett helt kylskåp fyllt med matvaror som de ofta saknar i Sverige, till exempel finsk korv, piroger och ost. Det finns också ”finska grisar” – munkar med hallonsylt i.

En offentlig toalett kommer det att bli så småningom, och en veranda vid kullen intill. Det kommer också att inrättas en så kallad servicepunkt i lokalerna för turister och andra.