Under tre veckors tid är det Sommarkul på Ryvenäs, som ligger vid sjön Ryven, strax utanför samhället. Det är Överums fritidsgård som står för arrangemanget, som i år hålls för 35:e året.

Det berättar Gun-Britt Rindstål, som tillsammans med Johan Ericsson och Fredrik Edmark håller i aktiviteterna på plats.

De här två första dagarna har det kommit ett 20-tal ungdomar varje dag, men Johan Ericsson säger att det brukar bli fler de två sista veckorna, eftersom det krockar med andra aktiviteter första veckan.

Artikelbild

| Emilia Ilhammar, Frida Andersson, Kevin Ohlén och Linus Sahlin spelar spel vid Sommarkul på Ryvenäs.

Först ut av veckans aktiviteter var fotbolls-VM på storbild. Dagen därpå var Västerviks Gymnastikförening på plats för en liten uppvisning och prova på. Nästan 40 barn och ungdomar från föreningen visade volter och annat på den uppblåsbara mattan, under ledning av Anna Davidsson och Bitte Björk.

Gymnastikföreningen har läger i Almvik den här veckan, men gjorde ett avbrott i det för att besöka Överum.

De ungdomar som vill vara med på Sommarkul i Överum, men inte kan få skjuts till Ryvenäs, kan åka med den buss som går enkom för detta.

Gun-Britt Rindstål berättar att fritidsgården har sökt och fått pengar till en buss som går två gånger i veckan, tisdag och torsdag, från Edsbruk via Helgenäs, Björnsholm, Gamleby och Överum.

Artikelbild

| Ines Sjöstrand var en av de gymnaster som visade vad de gick för.

– Vi sökte pengar ihop med Gamleby från Socialstyrelsen till den här bussen. Den går också till vår vårfest, som är nästa onsdagskväll.

På programmet i övrigt står bland annat stövelkastning, kanotrace, landhockey, dans och målning. Samt som alltid den traditionella tävlingen Ryvenäsarn.