Det är andra året som det anordnas julmarknad i Ukna hembygdshus, tidigare församlingshem. Hembygdsföreningen övertog huset från kyrkan förra sommaren och ordnade för ett år sedan sin första julmarknad i lokalerna.

Nu är det dags igen. På eftermiddagen den 2 december finns utställare både inomhus och utomhus för att sälja bland annat rökt fisk, fårskinn, raggsockor, tomtar, marsipan, keramik och skinnprodukter. Julgranar och granbockar kommer också att finnas till försäljning, bland mycket annat.

För den som är hungrig kommer det att finnas korv med bröd samt kaffe och hembakat att köpa. Eller så kan man inhandla en ostkaka från Herrsäter, Åtvidaberg, att äta vid ett senare tillfälle.

Artikelbild

| De planerar julmarknaden, längst fram från vänster: Eva Karlsson, Elisabeth Fredriksson och Anne-Christine Johansson. Bakre raden: Johnny Jonsson, Per-Arne Fredriksson samt Agne och Anita Fredriksson.

Det finns också möjlighet att köpa lotter denna dag.

Men julmarknaden är bara en i raden av alla aktiviteter som hembygdsföreningen ordnar varje år. Mopedrallyt har blivit ett omtyckt inslag i sommarprogrammet och lockade i år ett 60-tal deltagare, vissa så långväga ifrån som Eskilstuna. Midsommar i Kisbäcken är en annan populär tradition. Runt 250–300 personer brukar komma till det evenemanget, varav en hel del sommargäster.

Många av föreningens medlemmar har ett starkt motorintresse. Förutom det årliga mopedrallyt, ordnas veteranplöjningar med gamla traktorer. Årets plöjning ägde rum på valdagen, den 9 september, och lockade omkring 200 personer till fälten i Björnsholm.