I mitten av oktober togs asfalten bort på en sträcka av två kilometer längs Uknavägen i Edsbruk. Orsaken var ett ledningsarbete och invånarna i Edsbruk riktade tidigt kritik mot vägens skick. Idag, drygt fyra månader senare, är vägen väldigt dålig och gropar och hål gör det besvärligt för trafikanterna att ta sig fram. Det säger Anette Palm, butikschef på Coop i Edsbruk.

– Folk väljer att inte åka på vägen. När det var minusgrader så gick det att åka, men nu går det inte. Det är hål och gropar överallt och varje dag så passerar tung trafik på vägen, säger hon.

En annan som också är kritisk till vägen är Edsbruksbon Stefan Trosell.

Artikelbild

| Under hösten togs asfalten bort på en sträcka av två kilometer genom Edsbruk. Idag är invånare kritiska mot vägens skick.

– Nu har det varit förskräckligt dåligt och det är många som klagar. Det är hemskt och för dem som åker varje dag måste det vara jobbigt, säger han.

Enligt de första uppgifterna från Trafikverket skulle den nya asfalten vara klar som tidigast i april i år. Under tiden skulle hål och gropar skrapas undan successivt.

– Invånarna i Edsbruk är vana vid att ha en belagd väg och jag har full respekt för dem. Den här situationen är ingenting som vi nonchalerar och vi är medvetna om att det är lite bekymmer. Men vi har en bra vision och det kommer bli en ny, fin belysning genom samhället, säger Jan-Olof Berg, projektledare på Trafikverket.

– Men det som är lite oturligt är att det blivit varmt så tidigt, normalt sett den här tiden fryser vägen och då är det inga problem, tillägger han.

Artikelbild

| "Nu har det varit förskräckligt dåligt", säger Edsbruksbon Stefan Trosell.

Ni har tidigare sagt att ni ska skrapa undan gropar successivt, har ni koll på vägen?

– Vi har koll och det är grävmaskiner där just nu för att fylla igen.

Artikelbild

| Anette Palm, butikschef på Coop i Edsbruk, berättar att trafikanter väljer att avstå från att åka på den dåliga vägen.

Enligt Jan-Olof Berg ska vägen åter vara asfalterad under våren.