Föreningen satsar på gratis bio

Bioprogrammet för augusti och början av september har fått ändras i sista minuten. Bland annat satsar föreningen på en gratis föreställning, utomhus.

7 augusti 2019 19:00

Tjust Bios biografansvarig, Ralph Engstrand, upptäckte för en dryg vecka sedan att augusti månads bioprogram var nära på att fallera. Anledningen bakom ändringen har att göra med att två filmer som planerats till starten av augusti har fått senare premiärdatum nationellt. Istället kommer Tjust Bio visa ett par filmer som gått upp på vita duken tidigare i sommar: Rysaren "Midsommar" och musikalen "Rocketman".

– Det är två filmer vi är spända för att visa. Vi visar sällan skräckfilmer och Midsommar har fått god respons av filmkritiker. Jag såg Rocketman inne på biografen i Västervik tidigare i år och tyckte att det var en härlig bioupplevelse, säger Engstrand.

Engstrand berättar att sommarens föreställningar inte direkt lockat någon monsterpublik, undantaget visningarna av den nya "Lejonkungen".

– Vi gjorde ett misstag i att lägga sommarspelschemat långt i förväg, från april fram till augusti. Detta medförde att vi missade en del filmer som vi i efterhand tänkt skulle kunna lockat många besökare.

Tjust Bio försöker ändra om i sina visningsrutiner och i framtiden blir det aktuellt med färre filmer men fler visningar av de filmer som går upp på duken.

I augusti har föreningen återigen ett inslag på Garpedagen som anordnas i Gamleby. I Unoparken sker då en utomhusvisning av Bradley Coopers "A Star is Born" där entrén är valfri. I övrigt planeras det visningar av familjefilmen "Toy Story 4", dramat "Edie" samt skildringen av de svenska journalisternas dramatik i Etiopien med filmen "438 dagar".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robert Preusse