Sommaren 2017 valde hon att avveckla verksamheten och börja jobba som lärare i stället. Egentligen är hon textillärare, och det här var en annan sorts lärarjobb.

– Men jag ville för mycket och jobbade för mycket och gick in i väggen, säger hon.

Hon stänger inte dörren för ett arbete som textillärare någon gång i framtiden, men i så fall i kombination med företaget, för nu när hon har startat den här verksamheten igen, vill hon aldrig lägga ner den igen.

Artikelbild

| Eleonor Storgård, sömmerska, har dragit i gång sitt företag igen. Hon driver Almviks Brud och Festkläder.

– Har man varit företagare en gång, har man det nog i sig, funderar hon.

Liksom tidigare har hon uthyrning av festkläder till såväl stora som små, både dam och herr, men hon utför också ändringsuppdrag, gör uppläggningar och designar nya klänningar.

När det gäller mer omfattande uppdrag, måste kunden vara ute i god tid med sin beställning. Eleonor planerar redan för sommarens bröllop, studentavslutningar och baler.

– Retrotyger är nytt för nystarten. Dels hade mamma väldigt mycket och sedan är det fina tyger också. Många vill ha retrotyger, och mönstren kommer tillbaka, det ser vi ju, säger Eleonor, som tycker att det är bra med återanvändning.

Artikelbild

| Eleonor Storgård har festkläder för såväl stora som små, både dam och herr.

Hon har valt att minska ner på antalet jobbtimmar, för att få tid att återhämta sig. Därför har hon bara öppet förmiddagar och endast i undantagsfall på helger. Det är både för sin egen skull och för barnens.

Att hon återupptog sömnaden, berodde på att hon sydde fodral till flickornas drillstavar och så var det plötsligt fler som ville ha.

Artikelbild

| Företaget inryms precis som tidigare i det här huset i Almvik.

Och nu, när hon är i gång med allt igen, känner hon att hon har saknat det kreativa skapandet och kundkontakterna:

– Jag är taggad som sjutton, säger hon entusiastiskt.