Carina Glenning satte publikrekord

Förre kontraktsprosten Claes-Göran Thorell lockade många till sin kulturträff i Hallingeberg. Men inte så många som Carina Glenning.

Carina Glenning drog fullt hus i Hallingeberg.

Carina Glenning drog fullt hus i Hallingeberg.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Hallingeberg2019-11-11 19:30

Över 100 personer kom till måndagens kulturträff i IOGT-NTO-lokalen i Hallingeberg, där krönikören Carina Glenning stod för underhållningen. Publiksiffran var "en noslängd" före Claes-Göran Thorell, som drog nästan 100 personer.

Carole Larsson, som tog initiativ till de här kulturträffarna för fem år sedan, verkade inte förvånad över den stora tillströmningen:

– Vi behöver lite glädje i vardagen.

Dagens gäst är också välbekant för många i Hallingeberg med omnejd, vet Carole.

– Alla säger att de har läst henne i tidningen och vill träffa henne.

Carina Glenning fick många igenkännande skratt från publiken när hon på sitt vanliga dråpliga sätt berättade om sin vardag, som alltid kryddat med en stor nypa humor.

Temat för träffen var nöjeslivet efter 50, ur en 58-årings perspektiv. Nya intressen kan då dyka upp, som korsord.

– Det krävs ganska mycket livserfarenhet och associationsförmåga för att lösa de riktigt svåra korsorden, konstaterar Carina.

En förändrad kropp var också ett ämne som hon uppehöll sig en hel del kring, även där förstås med ett humoristiskt perspektiv.

– Hår är ett jobbigt kapitel. Där man gärna vill ha hår, där glesar det ut, och där man inte vill ha hår, där frodas det.

Men hittills tycker hon ändå att det är väldigt skönt att bli gammal. Än så länge.

– När man var 23, njöt man av det då? Näe, det gjorde man inte. Varför skulle man då nu gå omkring och längta efter något som man inte uppskattade när det utspelade sig?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!