Bouleförening vill in till vintern

Loftahammars bouleklubb söker nu med ljus och lykta efter en lokal där det går att spela boule inomhus under vinterhalvåret.

Det är inte alltid helt givet vem som har hamnat närmast "lillen". Då blir det till att mäta.

Det är inte alltid helt givet vem som har hamnat närmast "lillen". Då blir det till att mäta.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Loftahammar2019-09-10 18:55

Runt 20 personer spelar boule i Loftahammar året om. Sommartid kan de vara över 30. 

Tidigare hade klubben en inomhusbana i Hallmare, men den fick de lämna 2017 och nu åker de till Överum på vintrarna, där de får låna en lokal hos Överums tennis- och bouleklubb.

– Men det är ju inte alla som vill åka dit. Det kostar ju en del och tid tar det, säger Astrid Grönros från Loftahammars bouleklubb.

Hon får medhåll av klubbens ordförande, Bosse Gustavsson:

– Det är svårare att få ihop lag på vintern, när vi spelar tävlingar, säger han.

Eftersom det är tävlingar året om, behöver de kunna hålla igång och träna året om. Dessutom vill de träffas.

– Det är mycket det sociala, att vi sätter oss ner och fikar och pratar. Vi pensionärer behöver det här. Det är friskvård på högsta nivå, säger Astrid Grönros, som får "abstinensbesvär" om hon inte får spela boule.

Nu hoppas hon att det finns någon lada eller liknande i trakten som de kan få anlägga boulebanor i. Helst ska det finnas plats för fyra banor med måtten 4 gånger 14 meter. 

Värme är inte nödvändigt. Det går att värma upp tillfälligt med byggfläktar när de ska spela. En toalett eller bajamaja vore dock bra.

Loftahammars bouleklubb bildades 1995. Föreningen har sin anläggning på Hammarvallen i Loftahammar. Från början var det bara två banor. Det var de två som ligger närmast den lilla klubbstugan, med vidbyggd fikadel under tak i förlängningen. De två banorna närmast skogen blev klara 1999.

Inge Ståhlgren har precis kastat klotet.
Inge Ståhlgren har precis kastat klotet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om