Började brinna vid öppen spis i villa

På onsdagskvällen började en villa brinna i närheten av Överum. Räddningstjänst från flera stationer larmades till platsen.

Räddningstjänst från tre olika stationer var på plats.

Räddningstjänst från tre olika stationer var på plats.

Foto: Leif Pettersson

Överum2019-11-13 16:45

Klockan 16.17 på onsdagen larmade SOS om en villabrand utanför Överum.

Räddningstjänsten påbörjade insatsen strax efter 16.30. Vid 17-tiden befann sig räddningspersonal från Gamleby, Överum och Västervik vid villan för att bekämpa elden. Enligt uppgifter från platsen håller brandmännen på att plocka upp golvet framför en öppen spis. Strax efter klockan 18 meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll.

– Det ser bra ut och vi tror att vi fått stopp på branden i golvet. Byggnaden är räddad i huvudsak. Sen är det alltid ett saneringsarbete efter rökspridning, beroende på vad som har brunnit och hur många dörrar som varit stängda. Man måste börja sanera så fort som möjligt, berättar räddningschef i beredskap Peter Helge.

Räddningstjänstens akuta insatsarbete avslutades vid 19-tiden.

– Vi  kommer vi säkert vara kvar fram till runt 22 ikväll för efterbevakning. När vi har fått ett så här bra resultat vill vi inte riskera att något ligger och pyr och blossar upp igen, säger Peter Helge.

Polisen har upprättade under kvällen en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det finns i nuläget ingen som är delgiven misstanke, men misstankarna riktas inte mot de boende i fastigheten säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

– På vilket sätt den här personen varit oaktsam kan jag inte reda ut utifrån anmälan. Vi har ännu inte pratat med den här personen.

I branden har ingen person kommit till skada.

Karta: Överum (Platsen är inte exakt)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!