Fackpampar skor sig på medlemmar

21 februari 2019 00:00

Du har så rätt i allt du skriver – pricken över "I:et" är att komma på knytkalas och bara ta för sig av alla läckerheter men utan att ge något tillbaka till övriga gäster, det är precis så det är – alla kan äta sig mätta men det är några få som får betala för kalaset.

Nu är det dock så att det under ett antal år, bakåt i tiden, dykt upp ett ännu värre bekymmer – de som tror sig stå utanför alla spelregler och kan sko sig på det kalasande folket genom att göra vidlyftiga resor, ta med familjemedlemmar på gratissemestrar, fixa flotta leasingbilar och så vidare.

Nu senast är det Ledarnas toppar som snott åt sig av medlemmarnas avgifter, men listan kan göras hur lång som helst.

Hur ska vi som tror på fackets uppgift, att värna om medlemmars rättigheter och arbetsmiljö, kunna gå ut på arbetsplatsen och "tala oss varma" för att man ska vara med i facket så länge det finns fackpampar som stjäl från sina medlemmar?

Vad säger jag till Lasse-Maja som hellre får en "löneförhöjning" på 300 kronor i månaden genom att gå ur facket – istället för att betala för dyra flygresor, hotellkostnader, leasingkostnader och gratissemestrar för familjemedlemmar, åt den som är satt att förvalta hens medlemsavgift? Snälla du tala om det för mig!!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Barbro Bewernick