Stadskärnan diskuterades i kommunfullmäktige

Många företag i Västerviks centrum har det tufft, men satsningen på handel på Ljungheden var ändå rätt. Den bedömningen gjorde Annika Boman när hon mötte kommunfullmäktige på måndagskvällen.

24 februari 2014 20:17

Annika Boman, från Västervik Framåt berättade dels om hur organisationen arbetar med näringslivsfrågor och dels om arbetet med att göra Västerviks centrum mer konkurrenskraftigt. Hon började arbeta med centrumfrågor 2008, och erkände att arbetet emellanåt varit trögare än vad hon först räknat med.

– Det finns många företag i centrum som har det tufft, sade hon.

Hon tyckte att flera saker talar för att 2014 kan bli ett bra år för handeln i Västervik. Det nu tomma Åhlénshuset kommer att stå klart med en efterlängtad livsmedelsbutik och nytt läge för Systembolaget. Hon hoppas även att Gotlandstrafiken och Västervik Resorts badanläggning ska leda till att nya kundgrupper dras till Västervik.

Kommunfullmäktige februarimötet

Debattemperatur: Låg. Under de första tre och en halv timmarna fick politikerna minimalt med tid i talarstolen. Istället visades powerpointbild efter powerpointbild.

Hetaste frågan: Det saknades inte angelägna ämnen. Stadskärnan och Akzo Nobels nedläggningar var några. Vad betyder det att allt mer kommunal verksamhet läggs i bolag en annan. Däremot var dessa bara rena informations- eller debattärenden. Inga beslut fattades.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrik Alvarsson