Möller borta från spel

Knäet har besvärat Oscar Möller under hela våren och nu tvingas Åtvidabergs FF:s anfallare vila från spel i flera veckor. - Jag har inte kunnat spela för fullt på flera månader. Något var vi tvungna att göra, säger Möller.

11 juni 2011 00:00

I torsdags satte läkaren en kraftig spruta i ÅFF-anfallarens sargade knä och nu är det vila från spel och kollektiv träning som gäller i minst två veckor. En magnetkameraundersökning visade, enligt Möller, att det är blodkärl som växt ihop med nerverna på senan i knäet.

- Jag är nästan säker på att det är samma skada som jag hade för några år sedan och då hjälpte en sådan här spruta, säger Möller.

Risken är stor att ÅFF-anfallaren, som gjort fyra mål så här långt i superettan, missar resten av vårsäsongen.

- Vi får se, kanske att jag kan vara med i sista matchen mot BP före uppehållet, men det är bara att avvakta. Det är ju inte säkert att sprutan hjälper och då vet jag inte riktigt vad som händer.

ÅFF-tränaren Andreas Thomsson beklagar förstås Möllers skada.

- Jag hoppas att det går att komma till rätta med det här så att vi kan ha honom fullt frisk i 15 matcher i höst. Hans löpstyrka är viktig för oss.

Till dagens viktiga match mot Assyriska får ÅFF även klara sig utan avstängde mittbacken Daniel Hallingström. Hans plats tas, om inget oförutsett händer, av en matchotränad Alberis da Silva, som efter sin skada bara gjort ett fåtal framträdanden i U 21-laget.

- Vi hade kunnat spela hela natten utan att göra mål senast mot Brage, det var så det kändes. Vi hade massor av chanser, men fick inte dit bollen. När vi hamnar i underläge har vi en tendens att bli ängsliga och ta för många individuella beslut istället för att lita på vårt passningsspel, det måste vi försöka förbättra, säger Thomsson.

Inför ÅFF-Assyriska

Läget i laget: Daniel Hallingström är avstängd och Oscar Möller skadad. Däremot är Steinar Strömnes tillbaka i truppen efter sin skada.

Notera att: Assyriska, som nyligen tappade tränaren Rickard Norling till Malmö, vann med 2-0 när lagen möttes i en träningsmatch på Kopparvallen i vintras.

Övriga matcher: I dag: Västerås-Ljungskile, BP-Brage, Ängelholm-GIF Sundsvall, Värnamo-Degerfors. I morgon: Qviding-Landskrona, Falkenberg-Hammarby. Måndag: Jönköping-Öster.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus/Corren