Att sälja är ingen ny tanke. De senaste åren har makarna varit öppna för anbud, men det har inte lett till något avslut.

- Vi ser försäljningen som en långvarig process, det gäller ju att hitta rätt köpare, som kan fortsätta att vårda herrgården, säger Hans.

Herrgården var svårt nergången när de köpte fastigheten år 2002.

- Egentligen förstår jag inte hur vi vågade oss på detta projekt, men så här i efterhand är det inget vi har behövt ångra.

Trädgården var förfallen och det gick inte ens att gå runt byggnaden på grund av all växtlighet.

- Jag fick rensa runt huset för att kunna dra runt med barnbarnen.

Men kärlek till huset hade redan uppstått och då startade en renovering som enligt Hans har kostat "ofantliga pengar". Nya tegeltak, plåtarbeten, ny el och fyra 120 meter djupa borrhål för bergvärmen för att ta några exempel.

Inomhus har de återskapat svunna tiders herrgårdsmiljö med utgångspunkt från den fasta miljö som formades av den kände arkitekten Josef Frank. Även trädgården har återskapads efter studier av gamla bilder.

- Vi är verkligen nöjda med vad vi åstadkommit under åren. Men vi vill inte bo här om vi inte kan sköta det. Nu har vi kommit till den fasen. Det tar för mycket tid och kraft att vårda byggnaden, säger Hans.

Det han uppskattat mest är att de kunnat bo mitt i samhället med all service, men ändå "på landet" med avskildhet och en fantastisk natur intill Långsjön.

Makarna Peedu säger att de hoppas få tillbaka pengarna de satsat i byggnaderna. Enligt mäklaren ligger det tilltänkta priset på runt sex miljoner kronor.

- Vi har ingen brådska, tids nog kommer rätt köpare, säger Hans.