Västervik förlorade derbyt igen – efter svängig match

Dackarna och Västervik möttes återigen under tisdagskvällen – den här gången på Hejla Arena i Västervik. Och återigen blev det samma siffror för det segrande Dackelaget, som vann med 49–41.

Västervik 15 september 2020 20:55

Inget av lagen hade plockat in sina utländska ess i rockärmen inför den här matchen, som också var den sista i grundserien av elitserien. Det var också en match som skulle avgöra vilket lag man skulle få möta i kvartsfinalen av slutspelet nästa vecka. 

I kvällens första heat var Västervik på väg mot en femetta direkt. Dackarnas Jacob Thorssell gav sig inte från sin tredjeposition och lyckades med liten marginal knipa andraplatsen och göra så att hemmalaget gick miste om sin femetta. 3–3 i det andra heatet följdes sedan upp av en otäck krasch i den första kurvan i heat tre. Dackarnas Theo Johansson och Oliver Berntzon samt Västerviks Mikkel B Jensen krokade i varandra och tappade alla kontrollen. Värst gick det för Berntzon, som låg kvar under några minuter och fick tittas till av sjukvårdare. Han kom upp på benen till slut och kunde halta av banan och in till depån.

Heatet fick startas om och när Berntzon inte kunde komma till start fick Avon van Dyck hoppa in. Västervik passade då på att ta kvällens första femetta, när Jensen och John Lindman höll undan för Dackeförarna. Jensen kunde dock inte köra vidare efter det heatet på grund av en skadad handled. 

Heat fyra slutade 3–3 och sedan var det dags för Dackarnas danska dynamitduo att presentera sig. Hans Andersen och Frederik Jakobsen tog en ohotad dubbelseger och jämnade ut matchen (16–14). Berntzon, som lyckades komma till start efter kraschen i heat tre, var återigen på banan i det sjätte heatet och lyckades också knipa en heatseger. Tyvärr för Dackarnas del blev det inga poäng för Theo Johansson där och ett nytt 3–3-heat var ett faktum. 

Poäng blev det istället i heat sju, när Joel Kling tog tre poäng och Jacob Thorssell två, vilket gav Dackarna ledningen med 22–20. Västervik ville inte vara sämre och såg till att svara med två raka femettor. Därmed gjorde man ett litet ryck i poängställningen inför pausen (30–24). 

Men Dackarna hämtade upp underläget snabbt. En femetta i det tionde heatet genom Thorssell och Andersen följdes upp av en 4–2-seger i det elfte heatet. Samma resultat i heat tolv gav Dackarna en tvåpoängsledning inför nomineringsheaten. 

När Västervik sedan bara kom till start med en förare i det 13:e heatet så blev det återigen 4–2 till Dackarna. Femettan för Målillalaget i det 14:e innebar att segern var klar och segersiffrorna skrevs sedan till 49–41 (samma siffror som i Målilla senast).

 

Poängen Västervik: Mads Hansen 6, Linus Sundström 7, Sam Masters 11, Anton Karlsson 5, Mikkel B Jensen 3, John Lindman 5, Noel Wahlqvist 4.

Poängen Dackarna: Jacob Thorssell 11, Joel Kling 9, Frederik Jakobsen 9, Hans Andersen 9, Oliver Berntzon 3, Theo Johansson 4, Avon van Dyck 4. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa
Västervik-Dackarna
Speedway

Lagledaren om avslutningen: "Såg lite konstigt ut"

Speedway

Här är Berntzons besked efter kraschen

Speedway

Dackarnas stjärna i otäck krasch mot Västervik

Läs mer!
Västervik

Biblioteksböcker slumpas ut till flanörer på stan

Västervik

Corona lägger krokben för Västerviks lucia

Västervik

Ensamseglaren Sven Yrvind är ute till havs igen

Ishockey

VIK-spelarna får testa sig utan att behöva boka tid

Cykling

Cykeltalang stängs av – efter Trump-tweet

Visa fler