Vansinnigt bygga på gamla vattentornet

Skribenten tycker inte att det känns rimligt med en påbyggnad på gamla vattentornet i Västervik, även efter planändringen.

Skribenten tycker inte att det känns rimligt med en påbyggnad på gamla vattentornet i Västervik, även efter planändringen.

Foto: Ulrik Alvarsson

Insändare2021-03-05 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läste i VT den 26 februari att Västerviks kommun gjort ett nytt planförslag för gamla vattentornet med omgivning. Nu tycker jag att det får vara slut på denna ”följetong”.

Kommunen förlorade i Mark- och miljödomstolen 2017-11-07, då domstolen upphävde det förra planförslaget. Jag och många med mig har frågor att ställa till kommunens politiker och tjänstemän:

✔ Har samrådsförfarandet gått rätt till? Ingen utställning av detaljplanen för allmänheten. Berörda fastighetsägare har bara fått tre veckor på sig att yttra sig över förslaget.

✔ Vad har dessa planförslag kostat oss skattebetalare?

✔ Vad har exploatören för ”hållhake” på er politiker, som gör att han år efter år för förnya sin option på tornet och marken runt omkring? Planarbete, utredningar och överklagande kostar både tid och pengar. Det finns andra saker att driva och satsa skattemedel på.

Tänk på att det är val om ett och ett halvt år, då kanske ni som sitter och bestämmer idag är utbytta.

Jag var en av de som skrev på protestlista till förra planen, och jag tycker fortfarande att det är vansinnigt att bygga på gamla vattentornet.