Största värvningen sedan Stefan Erixon

Nu är det officiellt: i vinter finns Klyushanov gånger två i Tjust Bandy-tröjan.

Vitaliy Klyushanov är klar för spel i Tjust Bandy de två kommande säsongerna.

Vitaliy Klyushanov är klar för spel i Tjust Bandy de två kommande säsongerna.

Foto: Tjust Bandy

Bandy2020-06-04 12:21

Vitaliy Klyushanov, 35, ansluter till Tjust Bandy från elitserielaget IFK Motala på ett tvåårskontrakt. För alla som följer Tjust Bandy klingar efternamnet bekant, vilket också är riktigt. Vitaliy är lillebror till Stanislav Klyushanov som har spelat i Tjust Bandy de senaste fyra säsongerna och är klar för sin femte säsong i klubben.

– Att "Staz" (Stanislav) fanns hos oss var självklart en bidragande orsak till att även Vitaliy var intresserad av att spela hos oss, att bröderna får möjligheten att spela ihop igen lockade givetvis, skriver klubben i pressmeddelandet.

Det är en minst sagt meriterad herre som kommer till Tjustvallen. Han har gjort hela elva säsonger i högsta ligan varav åtta i Vodnik från Archangelsk, samt en säsong i Uralsk Trubnik och två säsonger i Dynamo Moskva. Han har spelat på högsta nivå i Ryssland där han har fem ligaguld. I Sverige har han representerat Tranås och de tre senaste säsongerna IFK Motala där han har haft en framträdande roll.

– Detta är nog den största rekryteringen vi har rott i hamn i föreningens historia (bortsett från Stefan X-et Erixon), Vitaliy kommer att betyda oerhört mycket för laget och han kommer att bidra med en enorm erfarenhet från spel på högre nivå, säger klubben.

Motalas tränare Mattias Sjöholm kommenterade tappet av Vitaliy för några dagar sedan:

"Vi tappar det irrationella, en duktig passningsspelare och en otroligt duktig skridskoåkare. Det är inte så jäkla lätt för någon annan att ta den rollen, det är ju sånt man har med sig i ryggraden".

Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!