Skyll inte alla problem på invandrarna

Svar på debattartikeln "Västerviks kommun behöver ett nytt styre" den 2 mars.

"SD hävdar att om man bara höjer lönerna för undersköterskorna så kommer alla problem inom äldreomsorgen försvinna." skriver debattören som vänder sig mot påståendet.

"SD hävdar att om man bara höjer lönerna för undersköterskorna så kommer alla problem inom äldreomsorgen försvinna." skriver debattören som vänder sig mot påståendet.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Debatt2021-03-05 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nämen, öppnar tidningen och läser att alla problem i samhället är invandrarnas fel. Känns som att jag läst detta förut. Jag förstår att människor önskar enkla lösningar på svåra problem. Men att som SD anse att om man bara tar bort invandrarna så är alla problem lösta är ju fel på så många sätt. 

SD hävdar att om man bara höjer lönerna för undersköterskorna så kommer alla problem inom äldreomsorgen försvinna. Självklart ska lönerna för undersköterskor höjas men det löser ju ensamt inte det stora problemet, som är bristen på personal till äldreomsorgen. SD är representerade i Socialnämnden i Västerviks kommun och är väl medvetna om att utan våra invandrade vänner som jobbar med att ta hand om våra äldre så skulle äldreomsorgen falla ihop. Självklart ska de anställda kunna kommunicera med brukarna, dessa krav finns redan och anses inte generellt vara ett problem idag.

Finns mycket som den styrande koalitionen i Västerviks kommun bestämmer som jag inte håller med om men att beskylla dem för hur asylpolitiken sköts i Sverige är att ålägga dem alldeles för mycket makt. 

Sen kommer som vanligt lite allmänna påståenden om att SD vill förbättra skolan för alla etc. Jag garanterar att samtliga partier önskar förbättra skolan i Västerviks kommun. Och pengarna till detta ska komma från att minska invandringen till Västerviks kommun förmodar jag. Men att lägga miljoner på en södra infart anser SD vara försvarbart, att hjälpa människor i nöd anses inte vara nödvändigt. Människor som vi behöver för att ta hand om en alltmer åldrande befolkning. 

Att SD sysslar med att försöka få till lätta politiska poänger är alltför tydligt och tragiskt och då har jag inte ens nämnt det moraliska ansvar jag anser att vi som ett av världens rikaste länder har att ta hand om människor i nöd.