Skicklig polack in i Dackarnas trupp: ”Bra säsong"

Dackarna förändrar i truppen i ”elfte timmen”. Maciej Janowski skrivs ut ur truppen och ersätts av Pawel Przedpelski, som har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen. "Kanonkul att Pawel vill komma tillbaka", säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Pawel Przedpelski, till höger, är tillbaka i Dackarna igen.

Pawel Przedpelski, till höger, är tillbaka i Dackarna igen.

Foto: Arkivbild

Speedway2020-09-04 12:24

Maciej Janowski har stått skriven i Dackarnas trupp under säsongen. GP-föraren från Polen har dock aldrig varit aktuell för styrning då parterna inte haft något kontrakt skrivet för denna så speciella säsong. På tisdag stänger transferfönstret och Dackarna kommer att göra en förändring i truppen innan detta. Janowski skrivs ut ur truppen och kommer att ersättas med en annan polack, nämligen Pawel Przedpelski. 

Przedpelski körde för Dackarna säsongen 2018 och gjorde då en fullt godkänd insats. 

– Jag hade gärna haft kvar honom i laget då, men han föll tyvärr offer för snittproblematiken, säger Peter Karlsson i ett pressmeddelande. 

Nu är alltså 25-åringen från Polen tillbaka i Målillaklubben. 

– Pawel är en väldigt duktig förare som hela tiden vill framåt. Han är proffsig och lätt att ha att göra med. Det finns många bra saker att säga om honom och han har dessutom en bra säsong bakom sig. 

 Att Dackarna nu har ett gällande kontrakt med Pawel Przedpelski gör att åttamannatruppen är full inför avslutningen på serien och det kommande SM-slutspelet. 

– Han finns tillgänglig för oss och det känns bra att vi har fyllt upp så att vi har en full trupp. Sedan är det upp till mig att ta ut det laget jag anser vara bäst. Det här ger oss fler möjligheter att sätta ihop startsexan, säger Peter Karlsson.

Dackarna har gjort klart med en polsk förare.
Dackarna har gjort klart med en polsk förare.
Karta: Dackarna AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!