Ordföranden: "Räknar med att vi blir polisanmälda"

I tisdags gjorde polisen och Hultsfreds kommun en tillsynskontroll på Skrotfrag Arena. "Jag räknar med att vi kommer bli polisanmälda", säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson.

Omkring 250 personer såg tisdagens derby mellan Dackarna och Västervik.

Omkring 250 personer såg tisdagens derby mellan Dackarna och Västervik.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2020-09-09 12:45

Tidigare har Västervik Speedway blivit polisanmälda, eftersom de kan ha brutit på ordningslagen då fler än 50 personer sett deras hemmamatcher.

Nu är risken stor att även Dackarna kommer granskas. I tisdags kväll, i samband med hemmaderbyt mot Västervik, gjorde nämligen polisen och Hultsfreds kommun en så kallad tillsynskontroll.

Vad innebär det?

– Troligtvis kommer även vi att bli polisanmälda. Vi har samma läge som Västervik och det är helt förståeligt att de kollar oss också. 

Hur känner ni kring det?

– Jag tycker att det är bra att det utreds, vad som är rätt och fel. Samtidigt bedriver vi det här som en restaurang och har alla tillstånd som krävs. Jag kan också tycka att det är märkligt. I går hade vi 250 gäster i restaurangen på matchen. Idag hade vi kunnat ha 300 gäster – och då hade ingen reagerat överhuvudtaget. Jag har svårt att se skillnaden, säger Tomas Karlsson. 

Hade ni räknat med att ni kanske blir polisanmälda?

– Det är inte oväntat, om det blir så. Det finns regler att följa. Vi har verkligen följt direktiven, nästan överdrivet med avstånd och hanteringen som krävs. Jag tycker att både kommunen och polisen varit resonabla. Sedan får vi se vad som händer. Säger myndigheterna att vi har gjort fel...ja, då får de dra in tillstånden. 

Har alla elitserieklubbar liknande läge?

– Vad jag förstår så är det nog samtliga klubbar. Det kan vara Kumla som skiljer sig. Jag vet att de har en liten VIP-del, men jag törs inte säga hur mycket folk de kan ta där. Jag gissar runt 50-60 personer. Samtidigt tror jag att vi är den enda klubben i serien som har restaurangverksamhet och eget kök året runt. Vi har alla tillstånd som gäller. Det är ändå skönt att de har varit här nu, så slipper vi tänka på det mer. 

Karta: Skrotfrag Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!