Coronafall på hälsocentral i Västervik

En i personalen på Stora Trädgårdsgatans hälsocentral har smittats av covid-19.

Stora Trädgårdsgatans hälsocentral har drabbats av ett fall av covid-19 bland personalen.

Stora Trädgårdsgatans hälsocentral har drabbats av ett fall av covid-19 bland personalen.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2020-10-08 10:56

Det var tidigare i veckan som en i personalen på Stora Trädgårdsgatans hälsocentral blev sjuk. Provsvaren som nu kommit visar att personen har covid-19. Personen har varit hemma sedan hen fick symptom. Nu påbörjas arbetet med smittspårning. De medarbetare som kan ha smittats ska provtas, och även ett mindre antal patienter kommer att kontaktas för provtagning, skriver region Kalmar län i ett pressmeddelande. 

Hälsocentralen begränsar nu sin verksamhet under torsdagen och fredagen. De patienter som har besök inplanerade till berörda medarbetare på hälsocentralen kommer att få sina tider av- eller ombokade. Men de medarbetare som inte haft kontakt med den person som konstaterats smittad kommer att ta emot patienter som vanligt. 

– Vi håller i de rekommendationer och riktlinjer som vi har kring hygien och att hålla avstånd. Tillsammans med regionens smittspårningsenhet har vi gjort bedömningen att det är säkert för patienter att komma på besök till oss, men verksamheten kommer tillfälligt att vara begränsad, säger basenhetenschefen Örjan Johansson vid hälsocentralen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!