VIK sa upp alla spelarkontrakt

Tranås krossade VIK i går kväll i Tjusthallen och direkt efter ishockeymatchen fick spelarna nästa dråpslag.

 

- Alla spelarkontrakt är uppsagda, var beskedet från styrelsen, enligt vad VT erfar.

17 december 2009 00:46
När domarens pipa hade blåst för sista gången i Tjusthallen i går och spelarna lämnat duschen och bytt om så samlades man till ett krismöte.

 

Årets grundserie har varit en stor besvikelse för alla: ledare, spelare och inte minst för publiken som svikit under hösten.

Läktarna har gapat tomma. Det har självklart satt djupa spår i klubbens ekonomi. Så beskedet från styrelsen kom kanske inte som en blixt från en klar himmel.

- Ni är fria att gå vart ni vill. Alla kontrakt är uppsagda, var styrelsens kärva budskap.

 

Det är en uppgift som VT fått bekräftat från två av varandra oberoende källor i natt. Enligt VT:s källor så är spelarna fria att lämna klubben med omedelbar verkan. De som stannar kvar kan inte räkna med någon lön om inte föreningens ledning kan skaka fram en sponsor som är villig att skjuta till mer pengar.

 

- I så fall hoppas vi kunna erbjuda 20 procent av dagens ersättning till de som stannar och fortsätter att spela efter jul.

 

I värsta fall kan det betyda att VIK står utan lag när fortsättningsserien drar igång efter helgerna eller tvingas spela med ett mycket ungt och orutinerad lag.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!