VT:s chefredaktör slutar

Ingalill Sundhage slutar som chefredaktör och platschef på Västerviks-Tidningen efter sommaren. - Jag har anställts som ny chefredaktör på tidningen Bohusläningen i Uddevalla.

9 maj 2009 00:07
Det berättade Ingalill Sundhage vid ett informationsmöte för VT:s hela personal under fredagseftermiddagen.

 

Bohusläningen är i likhet med VT en sexdagarstidning. Dess upplaga är nästan tre gånger så stor som VT:s - drygt 33 100 exemplar. Tidningen, vars huvudredaktion finns i Uddevalla, består av närmare 50-talet redaktionella medarbetare.

 

54-åriga Ingalill Sundhage började arbeta på VT den 1 mars 2008 och återvänder nu till västkusten efter en sejour på närmare ett och ett halvt år på ostkusten.

 

Ingalill är en person brinner för lokal journalistik och hon har bred erfarenhet av lokaljournalistik. Hon har jobbat som lokalredaktör, reporter på centralredaktion och som chef på olika nivåer.

 

Varför slutar du redan efter bara drygt ett år på VT?
- Egentligen har jag varit här i Västervik alldeles för kort tid och det är med mycket blandade känslor jag nu sagt upp mig. Här hade jag tänkt åldras och skaffa torp och kanske även en häst. Att jag börjar på Bohusläningen är dels av familjeskäl, både min dotter och min man bor i Västergötland, dels på grund av att tjänsten i Uddevalla är en renodlad chefredaktörstjänst.

 

- Jag kan helt ägna mig åt att arbeta med det jag tycker är viktigast - journalistik. Här på VT har jag ansvaret även för bland annat marknadsfrågor och ekonomi.

 

Ingalill Sundhage upplever att Uddevalla är en region med framtidstro och som utvecklas positivt, med en rad spännande etableringar på gång. Bland annat Ikea.

 

Ingalill Sundhage har tre månaders uppsägningstid och slutar på VT/börjar på Bohusläningen någon på sensommaren. Hon bosätter sig i Uddevalla.

 

- Man ska finnas på den plats där man verkar. Det är en viktig signal till läsekretsen.

 

NTM-koncernen, där VT ingår, har redan inlett arbetet med att rekrytera en ersättare till Ingalill Sundhage.

 

- Det är tråkigt att Ingalill slutar men vi gläds samtidigt åt att hon får ta klivet upp till ett nytt jobb på en större tidning, säger koncernchef Lennart Foss i en kommentar.

 

Bohuslänningen
Tidningen Bohusläningens ledarsida är oberoende liberal.

 

Centralredaktionen är belägen i Uddevalla. Tidningen har lokalredaktioner i Henån, Munkedal, Färgelanda, Tanum, Kungshamn och Lysekil. Tidningen grundades 1878 av Ture Malmgren.

 

Sedan 1 juni 2008 ingår Bohusläningen, Strömstads Tidning och TTELA i Västkustmedia AB, som i sin tur är en del av Mediabolaget Västkusten med ytterligare två morgontidningar, Hallands Nyheter och Hallandsposten. Mediabolaget Västkusten ägs av Stampen AB och Lidköpingspress AB.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!