Bedrövad Lundholm

Det blev 17:e plats för Mats Lundholm, Tjust MK, efter tredje SM-deltävlingen i rally, som kördes i Hässleholm.

1 september 2008 07:46
Totalsegern gick till Mats Jonsson, Forshaga, med Jonas Vigren, Norrköping, som god tvåa, distanserad med bara 2,4 sekunder. Trea blev Jari Saarinen, Kvarnvingarna.

 

I den trimmade tvåhjulsdrivna klassen, där Lundholm deltar, var det framhjulsdrivet på de 14 första platserna. Första bakhjulsdrivna ekipage var Anders Lindström, Kristianstad, med en 240:a på 15:e plats.

 

Mats Lundholm med Martin Holmdahl, Hallsberg, i högerstolen körde in på 17:e plats. Detta var första gången denna SM-säsong som ekipaget från Tjust MK inte var bland de tio bästa i slutresultatet. Så det var en något bedrövad Lundholm VT fick tag på efter tävlingen.

 

- Vi nästan stod upp och körde ändå hängde vi inte med de framhjulsdrivna bilarna, utan vi tappade drygt 1,1 sekunder per kilometer.

 

- Detta gav oss en tankeställare inför framtiden, vi måste utveckla bilen ännu mera för att hänga med de framhjulsdrivna bilarna, avslutade Lundholm.

 

Segern i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen gick till Pelle Sääv med Kalle Lexe i högerstolen, tvåa var SM-ledaren Leif Petersson, Göteborg, och trea Martin Berglund, Gävle.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!