Björn Ulvaeus söker sin dubbelgångare

Vill du ha en andelslägenhet i Björn Ulvaeus nybygge på Slottsholmen? Nu har du chansen att få en – helt gratis. Är du fikasugen är det heller ingen nackdel!

31 mars 2014 09:46

Rivningslov och efterföljande bygglov för Slottsholmen rycker allt närmare och inom kort väntas första spadtaget för nya Slottsholmen tas.

I VT:s insändarspalter och debattforum har flera Västerviksbor varit kritiska mot ett bygge som de menar inte kommer invånarna till del. En del har uttryckt farhågor för att enbart inflyttare med mycket pengar kommer att befolka den viktiga platsen i Västerviks kulturhistoria.

Men så behöver det alltså inte bli.

– Jag vill ge något tillbaka till Västerviksborna som trots allt gjort det möjligt för mig att genomdriva det här projektet, säger Björn Ulvaeus till VT.

Själv kommer han inte att kunna vara närvarande så mycket som han hoppats på när bygget drar igång. I stället kommer han att befinna sig på andra sidan jordklotet, i Sydney, där en australiensisk version av Mama Mia ska sättas upp på operahuset i höst.

– Jag kan sköta mycket av arbetet med Slottsholmen på distans. Men rent fysiskt kommmer jag såklart inte att vara lika tillgänglig för exempelvis fotografering i samband med reklamkampanjer och liknande, berättar Ulvaeus.

För att lösa den fysiska närvaron söker han nu alltså en look-a-like, en dubbelgångare. Denne behöver förstås inte ta något formellt ansvar för Slottsholmen, men förväntas kunna ställa upp på reklamfotograferingar och liknande.

Kan personen i fråga dessutom ta ton eller slå an en sträng på en gitarr, är det en fördel.

– Då kan vi utöka kampanjen till att även gälla musikevenemang, spånar Ulvaeus.

Någon lön utgår inte för det hedervärda uppdraget. Däremot erbjuds personen i fråga en lägenhet med havsutsikt på det nya Slottsholmen, när det står färdigt.

Är du intresserad av uppdraget? Kom då till Stora Torget, utanför VT, klockan 12 i dag, tisdag, och visa upp dig och dina likheter med ABBA-legendaren. Björn Ulvaeus själv kommer att finnas på plats, så även personal från VT, som ska hjälpa Ulvaeus att hitta rätt kandidat för uppdraget.

Du behöver inte vara identiskt lik Björn Ulvaeus då de fotografer som ska jobba med kampanjerna är skickliga på såväl styling som trolleri i Photoshop. Det kan dock underlätta om du har ungefär samma längd och kroppsbyggnad som Ulvaeus.

För att evenemanget ska bli extra festligt bjuder VT på fika och för underhållningen på torget står det nya heta bandet Fools of April, som kör Abba-covers.

Är du Björn Ulvaeus look-a-like?

Kom till Stora Torget i dag klockan 12 och bli fotograferad av oss på VT. Vi bjuder på fika!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marie Kerrolf -