Asylsökande på Lysingsbadet i sommar

I år hyr Lysingsbadet ut lägenheter till asylsökande även under sommaren.

12 april 2013 11:24

Lysingsbadet ska hyra ut lägenheter till asylsökande i sommar. Det handlar om 16 lägenheter som finns utanför campingområdet och de kommande hyresgästerna är barnfamiljer. När lägenheterna byggdes i början av 1990-talet var syftet att hyra ut dem till flyktingar. Sedan har de fungerat som turistlägenheter i många år, men den här sommaren blir alltså annorlunda.

Lysingsbadet har ett anropsavtal med Migrationsverket. Det innebär att Migrationsverket hyr av Lysingsbadet vid behov under avtalstiden som sträcker sig fram till 2015. I mars flyttade de asylsökande som bodde där då ut, men behovet uppkom igen och när Migrationsverket kom med frågan inför sommaren blev svaret ja. Lysingsbadets VD Gunnar Boman berättar att det inte är en ekonomisk fråga.

– Men det är bekvämt att inte behöva anpassa lägenheterna som vi skulle gjort om några andra flyttat in där istället, säger han.

Några problem med att hyra ut till asylsökande under sommaren, vilket normalt inte brukar ske, ser han inte.

– Det är inga större risker med det här än att hyra ut till någon annan. De bråk som förekommit bland de asylsökande har skett mellan grabbar och nu är det enbart barnfamiljer vi hyr ut till, säger Gunnar Boman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Amy Karlsson