Dråpförsök på Lysingsbadet

Under natten mot söndagen larmades polisen till en stuga på Lysingsbadet, där en man gett sig på en annan man med en kniv.

16 december 2012 05:21

– Vid 03-tiden ringde någon in till SOS Alarm och sade att det var bråk i en av stugorna som Migrationsverket hyr, sa Reine Johansson, länsvakthavande polisbefäl, tidigt på söndagsmorgonen.
Ett flertal patruller skickades till platsen, då inringaren meddelat att det varit en kniv inblandad, och att det rörde sig om ett rejält bråk.
– Vad jag förstår har en man under bråket hamnat på golvet, och så har den misstänkte gärningsmannen, en 25-åring, satt sig gränsle över honom med en kniv, sa Reine Johansson.

 

Innan 25-åringen hann åsamka den andre någon allvarligare skada, lyckades ett par andra personer som också befann sig i stugan, att slita bort honom.
Händelsen rubricerades inledningsvis som försök till mord, alternativ försök till dråp.
Den misstänkte gärningsmannen, som är namngiven i anmälan, flydde från platsen innan polisen kom.
Polisen letade efter honom med hjälp av hund och senare på dagen kunde han gripas i Västervik. Han anhölls senare.

 

Under söndagen förhörde polisen ett stort antal personer. Brottsmisstanken ändrades då till dråpförsök, alternativt grov misshandel, plus misshandel av normalgraden mot ytterligare en man.
De två som blev misshandlade var båda män, 30 respektive 31 år gamla.
Den ene fick en ytlig sårskada i ansiktet. Den andre blev slagen, men det är oklart var på kroppen slaget tog.
Vakthavande polisbefäl ville på söndagskvällen inte svara på frågan om tänkbart motiv till misshandeln. Han ville inte heller bekräfta om det verkligen handlade om en kniv, utan sa bara att det var ett stickvapen.

 

I början på december blev en 41-årig man häktad, misstänkt för att ha huggit mot flera andra personer med en kniv på asylboendet på Lysingsbadet.
En person blev knivskuren i handen. En annan lyckades undvika att bli träffad, genom att hålla upp ett bord som skydd framför sig.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Tjernström/Ingrid Johansson-Hjortvid