Katt slängdes ut från bil

På vägen från Skaftet mot Gunnebo, från en mörk översnöad bil, hivade på fredagseftermiddagen någon ut en liten katt rakt ut i snön innan bilen med en rivstart fortsatte sin färd i riktning mot Gunnebo.

8 december 2012 16:18

Vittne till händelsen blev en person som var ute och promenerade på vägen. När personen kom fram till platsen satt den trefärgade honkatten chockad och jamade vid vägkanten.

Vittnet tog med sig katten hem och ringde sedan Djurskyddet, som nu placerat katten i ett tillfälligt jourhem.

– Jag har aldrig någonsin hört talas om något så grymt, att man kastar ut en familjemedlem man haft länge, rakt ut i kylan. Det är ofattbart att folk kan göra så här. Man blir så ledsen och förvånad, säger Ylva Lindgren som är ordförande för Djurskyddet i Västervik.

Hon berättar att Djurskyddet för några år sedan, mellan den 15 och 23 december när katthemmet var nytt, fick in inte mindre än 15 katter på en dryg vecka.

Alla sociala och välmående katter som bara hade slängts ut mitt i vintern. En enda katt av dessa hittade man ägaren till.

– Det verkar som om många bara vill göra sig av med katterna inför den stundande julhelgen. Det går knappt att fatta, säger Ylva Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!