Rallyfavoriten vann i Linköping

Tjusts Johan Karlsson och Christian Larsson slutade 24:a respektive 25:a i East Sweden Rally.

19 september 2011 00:00

Det blev ett stort manfall bland toppåkarna i den femte SM-deltävlingen i rally, East Sweden Rally, med start och mål i Linköping. Eddie Hörbing, Laxå MK, försvann på transportsträckan till SS5, Jonas Wigren, Norrköpings MK, körde sönder turbon på SS9 och Jari Saarinen, MSK Kvarnvingarna, fick tekniskt fel på SS2.

En som höll var Pontus Tidemand, SMK Eda, som körde hem hela rasket, i sin av styvfar lånade Ford Fiesta S2000. Tvåa blev Mats Jonsson, Forshaga MC och trea Per-Arne Sääv, V:a Östergötalands MK. Bästa tvåhjulsdrivna ekipage blev Leif Petersson, Göteborgs MF, i sin Toyota.

Både Pontus Tidemand och Mats Jonsson säkrade sina SM-medaljer för 2011 vid målgång. För Jonsson var det 17:e SM-guldet i rally.

Johan Karlsson, Tjust MK, satt i högerstolen denna tävling. Förare var "kartisen" Maths Jonsson, Ydre MK, och de slutade på en 24:e-plats totalt och på en åttondeplats i klassen A-förare 2WD.

Christian Larsson, Tjust MK, slutade 25;a och på en tolfteplats i klassen otrimmat 4WD.

- Det har väl gått sisådär, näst sista sträckan var den som gick bäst. Men allt är helt på bilen och fungerar, så det är bara farten som fattas, konstaterade Christian Larsson.

Johan Karlsson, som för dagen var kartläsare, beskrev tävlingen så här:

- Vi är jättenöjda och allt har gått problemfritt, riktigt skojigt har vi haft.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!