Västerviksdebut för husvagnsträffen

För första gången ska Svenska Hobbyklubben förlägga sin vårträff och sitt årsmöte till Västervik. Det kan man tacka ett glatt gäng Ankarsrumsbor för.

24 april 2019 09:00

Ingen i arrangörsgruppen är egentligen några "långkörare". Det har varit medlemmar i Svenska Hobbyklubben, som är en klubb för de med husvagn eller husbil av märket Hobby, något år. Men handen räcktes upp när frivilliga arrangörer för årets vårträff söktes och på den vägen är det.

Nu kommer Per och Madeleine Björnskiöld, Peter Hilmersson och Kristina Ritzman Hilmersson tillsammans med Thomas Meijer och Marie Meijer Karlsson stå som arrangörer för träffen. I skrivandets stund är över 30 ekipage anmälda, mellan 90 och 100 personer räknar man med att bli. Något par kommer ända från Lycksele.

– Framförallt är det ett sätt att träffas, prata husvagn och umgås på, säger Madeleine Björnskiöld.

Träffen pågår under Kristi himmelsfärdshelgen, 30 maj till 2 juni och är förlagd till Västervik Resort Lysingsbadet.

– Och vi håller verkligen tummarna för att vädret ska bli bra och skulle det inte bli det har vi fixat dubbla tält, så att alla får plats, säger Kristina Ritzman Hilmersson.

Årsmöte, grill och umgänge blir det för de som vill. Och så väldigt mycket husvagnssnack.

– Det blir det alltid. Man vill se hur andra har det, och hur de har gjort. Och så tror vi att många barnfamiljer hittar något kul att göra på resorten, säger Per Björnskiöld.

Lokala sponsorer har man ordnat, de står för lite mat och vinster i olika tävlingar.

– Vi kommer att ligga på samma ställe, vid Ängen. Det blir som en liten minimässa när alla samlas, konstaterar Madeleine Björnskiöld.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa