Labyrint som föll barnen i smaken

På tisdagskvällen var det fullt av små och stora orienterare vid Karstorp för Tjustalliansens ungdomsserie. Samtidigt fick deltagarna prova på Västerviks OK:s mobila labyrint.

7 maj 2019 20:35

I labyrinten sitter kontroller och med hjälp av en karta ska man försöka hitta dem så snabbt som möjligt, och i rätt ordning förstås.

Här kan banor av olika svårighetsgrad byggas upp. Lena Eliasson-Lööf från Västerviks OK förklarar att fördelen med en labyrint är att man kan öva på att läsa karta utan att behöva ge sig ut i skogen.

Just den här labyrinten är också flyttbar och tanken är att klubben ska kunna ta den med sig på evenemang, för att kunna visa upp sig och sin verksamhet.

– Vi håller också på med den sista touchen på en fast labyrint som vi bygger i trä här på området. Den kommer vi att inviga på orienteringens dag den 21 maj, säger Lena Eliasson-Lööf.

Men den här kvällen är det den mobila labyrinten som gäller först ut är några barn från Gamleby OK. Redan innan kartorna har kommit fram har Julia Minersjö och Vidar Wallenius tagit flera varv runt labyrinten.

– Oj, det här var en svår karta, utbrister Julia.

Det var ju inga träd på, som det brukar vara.

Men Katja Strandberg hjälper till och visar hur det fungerar och tillsammans tar de sig runt banan.

Sedan får barnen försöka själva. Julia stannar till och läser på kartan och springer sedan dit hon ska.

– Det var kul. Lätt som en plätt! säger hon.

– Det här är ju toppen, säger Åsa Axelsson, som är med som ledare från Gamleby OK.

– Vi har en labyrint med band, men det här blir ju en annan grej.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Persdotter

Ämnen du kan följa