Johan Aronsson är en av de drabbade av branden. Hans garage, som används som förråd, har delvis brunnit ner, inventarierna är förstörda. Han sov djupt men vaknade av att hans son ringde.

– Jag sprang ut och flyttade på våra två bilar som stod bredvid garaget, de gick att rädda. Men släpkärran kunde jag inte flytta, det var för varmt för det.

Johan Aronsson är deltidsbrandman och hade en pulversläckare hemma. Med den försökte han hindra att branden skulle sprida sig till huset som han och hans fru bor i.

Artikelbild

| John Sandström vaknade av att en oroad granne bankade på dörren.

– Jag var väldigt rädd för att det skulle sprida sig. I dag vet jag inte riktigt vad jag ska säga, det är tråkigt och ledsamt. Huvudsaken är att ingen blev skadad. Men vi blev av med mycket, vi renoverar och många möbler var utställda i garaget. De är förstörda nu.

Branden verkar ha börjat vid garaget bredvid, de ligger bara ett par meter från varandra. Där förvarades ett par bilar som nu är förstörda. De boende i huset var inte hemma. Ett par träd på gården är svedda av värmen.

Än är det inte klart vad som orsakat branden.

John Sandström bor i närheten av branden. Själv låg han och sov djupt runt klockan två natten till onsdag, men en granne hade uppmärksammat att det brann och knackade hårt på dörren.

– Först förstod jag inte vad som hände men efter ett tag fattade jag att det brann och att brandkåren var larmad. Det var ingen fara för vårt hus men pulsen går upp så klart.