Här byggs ny generationspark

I Hjorted är bygget av den efterlängtade generationsparken i full gång. Till hösten kommer både äldre och yngre att kunna umgås bland rutschbanor och boulespel.

10 juni 2019 13:30

Under 2016 lämnades ett medborgarförslag in till kommunen om en ny lekpark i Hjorted. Beslutet att bygga parken togs i kommunfullmäktige och ursprungsplanen var att den skulle stå färdig under våren 2017, men den fullständiga projekteringen var inte klar och bygget sköts upp. Allt fick så småningom grönt ljus och sedan två veckor tillbaka håller gräsytan längs med Totebovägen på att förvandlas till en imponerande generationspark.

– Det känns jättekul. Det finns ingen ordentlig lekplats här i Hjorted förutom på skolan. Det känns som hela samhället gått ihop för det här, säger Caroline Karlsson, en av två ordförande för samhällssektionen vid Hjorted GOIF.

Generationsparken har till största del finansierats av kommunen, sparbankstiftelsen och Hjorted GOIF. Caroline Karlsson nämner ytterligare några lokala företag och privatpersoner bidragit med sponsring längs vägen.

– Det är en generationspark och en plats där alla åldrar ska kunna mötas. Det ska vara mer än bara en lekpark.

Parken kommer bland annat att innehålla boulebana, sandlåda, gungor, bollplan, studsmatta och rutschbana. Under sommaren kommer även Hjorted GOIF att bygga en grillplats. Caroline Karlsson säger att parken ska vara helt klar till hösten.

– Det känns som att många barnfamiljer tycker det är kul att det snart finns en plats som den här att gå till.

Kommer det att bli någon storartad invigning när allt är färdigt?

– Självklart ska vi inviga den på något sätt. Hur det kommer se ut vet vi inte riktigt ännu, men någon typ av invigning kommer vi ha.

En som ser fram emot att kunna gå till parken och leka är Carolines fyraåriga dotter Alice.

– Jag tycker att det ska bli väldigt kul. När jag är ledig kommer jag och mamma att kunna gå till parken, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson