Efter konkursen: "Det finns hopp"

På fredag hoppas konkursförvaltaren att produktionen ska vara igång igen på Ankarsrum Die Casting.

– Det är ett sunt företag, det finns hopp, säger han.

15 maj 2019 20:00

Ankarsrum Die Casting drogs med i ägarnas Mönsterås Metalls konkurs, vilket drabbar de 41 anställda i företaget. Under onsdagen var konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson från Maze advokater på plats på företaget för att berätta om planen för framtiden.

– Mitt närmaste och just nu viktigaste mål är att hålla igång produktionen och verksamheten. Det blir vidare drift i konkursboets regi, jag inväntar bland annat miljötillstånd från kommunen, säger Erik M Gabrielsson efter mötet.

Driften vill han hålla igång till sommaruppehållet i jakt på nya ägare. De anställdas löner kommer att täckas av den statliga inkomstgarantin.

– Ingen vill köpa ett bolag utan verksamhet, det är absolut viktigt att vi är i drift. Det är ett sunt företag, det finns hopp. Jag tror absolut att vi kan hitta en bra köpare. Konkursen handlar om en finansieringsfråga, inte att det är problem i produktionen eller liknande.

Michael Johansson är ett av ombuden för IF Metall på Ankarsrum Industries. Han säger att det känns bättre efter mötet med konkursförvaltaren.

– När beskedet kom möttes det av ilska. Det kom plötsligt och eftersom det verkar som man gör en liten vinst så är det konstigt. Många har svårt att förstå det här.

– Idag innan mötet var de flesta mer oroliga och ledsna. Men efter mötet känns det absolut mer hoppfullt, så tror jag i alla fall att många upplever det. Det är jätteviktigt att vi är igång, att vi håller igång produktionen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson